اگه روی یه تی شرت سفید چای یا قهوه بریزین، یه لک بزرگ روش ایجاد میشه، مگه نه؟ خب چای و قهوه هم همینکارو با دندونا انجام میدن! دندان های عزیز و سفید ما به شدت در معرض لک دار شدن هستن، و در طول زمان زرد رنگ میشن. غذاهای رنگی و اسیدی مجرمان اصلی زرد شدن دندان ها هستن. بهتره که بعد از خوردن این مواد غذایی دهانتون رو بشورین، اما توصیه میشه تا یک ساعت بعدش مسواک نزنین، چون ممکنه صدمه وارد شده بیشتر بشه. وقتی حرف از نوشیدنی های گاز دار به میون میاد، سعی کنین با نی بنوشین که تماس اونا با دندونا به حداقل برسه.کلینیک دندانپزشکی خانه لیزر یک لیست از مواد غذایی و نوشیدنی هایی که دندونا رو زرد میکنند برای شما اماده کرده است که به شرح زیر است :
چای سیاه




چای سیاه سرشار از تانین است که این ماده مسئول رنگ این نوشیدنی است. به جای چای سیاه، چای سبز رو انتخاب کرده و سعی کنین خیلی داغ ننوشین.



نوشیدنی های گازدار



نوشیدنی های گازدار پر از رنگ های مصنوعی هستن فورا رنگ دندونا رو تغییر میدن، این نوع نوشیدنی ها حاوی اسید هم هستن که باعث ساییدگی مینای دندان شده و شکر موجود در اونا پوسیدگی رو زیاد میکنه.



لبو



چغندر یا لبو پر از ترکیبات رنگی است، و بهتره بدونین عصاره لبو خیلی بیشتر رنگ داره.



قهوه سیاه



قهوه هم سیاهه و هم اسیدی، پس دندان ها رو به طور قابل توجهی سیاه میکنه. مقداری شیر به قهوه اضافه کنین تا صدمات ناشی از اون کاهش پیدا کنه.



آبنبات



شیرینی ها، آبنبات و آدامس همگی پر از رنگ های مصنوعی بوده و مینای دندان رو محاصره میکنن. پس بهتره آبنبات های بدون رنگ و آدامس های بدون شکر تهیه کرده و تا جایی که میشه شیرینی نخورین.


آبمیوه



آبمیوه ها به خصوص اونایی که رنگ تیره ای دارن مثل انگور و کرنبری، باعث به جا گذاشتن رنگ روی دندونا و زبان میشن. پس تا جایی که میشه به جای آبمیوه ، میوه های تازه بخورین.



سس سویا



سس سویا رنگ فوق العاده ای به غذاهای چینی میده، اما متاسفانه این رنگ روی دندونا تاثیر منفی داره.